Lett Øved – 5 trinn.

Når man har fullført grunn kurs og 2 kurs er lett øved kursene neste steg og trinn i rytter utdannelsen. De fleste rir flere ganger på samme trinn før de går videre, da det tar tid å få befestet de forskjellige trinnene. De fleste bruker mellom 2- 4 år på å gå fra lett øved 1 til lett øved 5.

Lett øved 1: Må kunne ri lett i trav uten å holde seg fast i salen (eller støtte seg i tøylen), og trave uten leier. Må mestre hesten alene i skritt og trav. I løpet av dette kurset begynner vi med galopp, en og en. Kun leier i galopp.

Lett øved 2: Må kunne styre hesten sin uavhengig av de andre i trav samt galoppere på de fleste hestene på sporet. Her er det ikke leier på noen hester i noen gangarter.

Lett øved  3. Har enda mer kontroll på å styre og kontrollere hesten i trav, klarer å legge volter i trav, mestrer galopp fatninger.

Lett øved 4 : Har fått en god og stabil sits, rolige hender, får til å bruke sjenkelen/bena for å korrigere og samarbeide med hesten.

Lett øved 5 ; Mestrer alle gangarter- mestrer galopp på storvolte .

Kurset koster kr 3500-. Kurset er på 10 timer.

Kurset betales før første time, vipps nr 575174- Stall Bergan Ride.

Kvittering vises på første time til ridelæreren. Husk å skrive navn på elev, dag og time så vi får registrert riktig elev.

For de som hopper inn etter kurssart betaler man for de timene som er igjen.

Se ellers betingelser under siden – viktig info rideskole.