Sprang

Kurs for de som har fullført øved + med hovedfokus på sprangridning.

På dette kurset jobber vi med sprangteknikk, sprangrettet bakkearbeid, bommer og hinder. Vi trener på rytme i galoppen, lærer oss å kjenne at hesten er fremfor oss til hinder, jobber med kontroll og anridning til hinder Vi jobber med at rytteren evner å øke og minske tempo uten at hesten mister sin energi, selvbalanse, bæring og aktivitet. Det ris hinder fra 40 – 100 cm. Dette er kurset for deg som er på øvet nivå, kan ri alle skole hestene våre i kort og øket galopp, liker utfordringer og har en sterk og balansert sits.

Sprang kursene er delt opp i flere nivåer med sprang start som første kurs.

Sprang start  1-4 ; mye fokus på sits og basic øvelser, bommer , kavaletter og små hinder.

Sprang lett øved – 1- 2 – 3 :  vi trener på rytme i galoppen, lærer oss å kjenne at hesten er fremfor oss til hinder, jobber med kontroll og anridning til hinder.

Sprang øved  1- 2 – 3 : mye fokus på sits trening, rytter følelse og evnen til å ri hesten i riktig rytme opp til hinder. Trening på ulike linjer mellom hinderne, bane hoppinger.

Sprang viderekommende : trening på å ri hesten i jevn rytme, komme på en riktig distanse , kunne variere galopp sprangene på linjer, mestrer å få en usikker hest over en bane.

Kurset koster kr 3500-. Kurset er på 10 timer.

Kurset betales før første time, vipps nr 575174- Stall Bergan Ride.

Kvittering vises på første time til ridelæreren. Husk å skrive navn på elev, dag og time så vi får registrert riktig elev.

Ridekurset er bindende og man får ikke refundert timer man ikke benytter eller om man velger å avslutte kurset før det er ferdig.