Sprang

Kurs for viderekommene med hovedfokus på sprangridning.

På dette kurset jobber vi med sprangteknikk, sprangrettet bakkearbeid, bommer og hinder. Anridningen til hinderet og landingen etter hinderet er minst like viktig som spranget i seg selv, der rytteren skal la hesten gjøre jobben på en naturlig måte. Vi jobber med at rytteren evner å øke og minske tempo uten at hesten mister sin energi, selvbalanse, bæring og aktivitet. Det ris hinder fra 40 – 100 cm. Dette er kurset for deg som er på øvet nivå, men som ønsker å forbedre sprangferdighetene dine.

Sprang kursene er delt opp i flere nivåer med sprang start som første kurs.

Sprang start ; mye fokus på sits og basic øvelser, bommer , kavaletter og små hindere.

Sprang lett øved – 1- 2 – 3 :  vi trener på rytme i galoppen, lærer oss å kjenne at hesten er fremfor oss til hinder, jobber med kontroll og anridning til hinder.

Sprang øved  1- 2 – 3 : mye fokus på sits trening, rytter følelse og evnen til å ri hesten i riktig rytme opp til hinder. Trening på ulike linjer mellom hinderne, bane hoppinger.

Sprang øved 1 – 2- 3 :  trening på å komme på riktig steg til hinder, kunne korrigere hester som stopper og titter på hinderne. Mye sits trening.

Sprang vidregående : trening på å ri hesten i jevn rytme, komme på en riktig distanse , kunne variere galopp sprangene på linjer, mestrer å få en usikker hest over en bane.

Kurset koster kr 3000-. Kurset er på 10 timer.

Kurset betales før første time, vipps nr 575174- Stall Bergan Ride.

Kvittering vises på første time til ridelæreren. Husk å skrive navn på elev, dag og time så vi får registrert riktig elev.

 

Ridekurset er bindende og man får ikke refundert timer man ikke benytter eller om man velger å avslutte kurset før det er ferdig.