Viktig informasjon til kurselever i rideskolen

Ridekursene starter opp i uke 34og går frem til juleferien tom uke 51.  Det er ikke ridning i høstferien uke 40.
De som melder seg på etter kursstart betaler kun for de timene som er igjen av kurset.

En ridetime varer i 50 min, dette inkluderer stilling av stigbøyler, oppsitting, ned og oppskritting av hesten.

Det er ikke tillatt å komme inn i på ridebanen når ridetimen er startet, det forstyrrer både hester og ryttere. Er du forsinket går du dessverre glipp av ridetimen. Vær vennlig og respekter dette. Ridekurset er bindende, velger man å avslutte før avsluttet kurs får man ikke kursavgiften tilbake. Kurset er personlig og kan ikke overdras til andre.

 

Elevene møter opp i skolestallen i det lille ridehuset, eller utenfor ridebanen dersom hesten allerede er på time. Det er lurt å være klar ca. 15 minutter før timen starter.

Hestene er børstet og har fått lagt på sal, men elevene må selv legge på hodelaget. Rideskole stallen er det bygget som ligger lengst inn på området. Gå inn fra parkeringsplassen, følg vegen rett frem forbi det store ridehuset og inngangen til stallen ligger ved kortsiden.

Av hensyn til hestenes trivsel og deres egen sikkerhet, skal det kun være en person inne hos hestene av gangen. Assistentene og hjelperne er til stede i stallen og hjelper gjerne til om nødvendig. Instruktørene skal ikke forstyrres så lenge de underviser, spør assistentene om det er noe dere lurer på.

For de som skal gå sprangkurs må elevene være med å bygge opp og ned hindrene.

HUNDER.

Det er ikke tillatt å ta med egne hunder til rideskolen pga sikkerheten til våre hester og elever.

Bekledning:

Hos oss må alle bruke sikkerhetshjelm. Rideskolen låner ut hjelmer. Riktig skotøy er viktig .Ridning i jogge sko og små sko er ikke tillatt .  Skotøyet må ha liten hæl, og ikke være for bred slik at det setter seg fast i stigbøylene.  Bruk en tettsittende bukse (ikke for glatt, men helst uten store sømmer). Alle klær skal sitte tett, ikke åpen jakke eller løst skjerf som kan henge seg fast. For sikkerhets skyld: Bruk hansker og ha langt hår i en flette eller hestehale. Vi har kun noen få sikkerhetsvester til utlån. Dette er påbudt for alle på sprangkurs, knøttekurs og for alle under 14 år.  Til informasjon er det påbudt med vest for ryttere opp til 18 år ved deltakelse på alle sprangstevner. I hestebutikken vår selger vi hjelmer,vester,  ridebukser, ridestøvler,hansker og pisk og det du måtte trenge. Hestebutikken og Cafeen er åpen fra kl 16.30 til 19.30 hver ettermiddag. Lørdager er det åpent fra kl 12 til 15.00.

Andre praktiske opplysninger:

Rideskolestallen er stengt før kl 15.00. Vi ber om at alle respekterer dette slik at hestene får tilstrekkelig ro i middagsforingen.

Vektgrense:

Vi har en vektgrense på 90 kg i hesterideskolen. Dette av hensyn til hestene som går i snitt 3 ridetimer om dagen.

Forsikring:

Vi oppfordrer sterkt alle som rir i vår rideskole til å ha egen ulykkesforsikring som dekker død og invaliditet.

Rideskolen har ansvar forsikring .

Som i all idrett kan ulykker inntreffe. Det er dyr vi har med å gjøre, og uhell kan dessverre skje. Vi oppfordrer derfor alle til å ordne egen forsikring.

All ridning skjer på egen risiko. Ridning er en risiko sport og alle som rir må bekrefte at de er informert om dette for å få ri på vår rideskole.

Foreldre har ansvaret for at barn- opptil 18 år- følger opp våre sikkerhets rutiner under ridning og i kontakt med hestene.

Da gjenstår det bare å ønske hjertelig velkommen til ridekurs!

 

Ved spørsmål ring 97 11 38 34 Kristin på kontoret, Stefan instruktør ; 991 59 502  eller send e-post: post@stallbergan.no