Viktig informasjon til kurselever i rideskolen

Litt info om hvordan rideskole kursene fungerer :

Alle våre kurs følger skole året, og er delt opp i terminer. Det er 4 terminer på ett år av 10 timer. Kurset fortsetter automatisk etter hver termin.

Første termin starter ved skole start uke 33 og går tom uke 43. Termin 2- starter første uken i november uke 44 og går tom uke 3-2022. Tredje termin starter i uke 4 og går tom uke 14. Fjerde termin går fom uke 16 tom uke 24.    Hver termin er på 10 timer , for utenom termin 4- som vil variere litt pga hellig dager/røde dager i mai.

Det er ikke ridekurs i uke ; 41- høstferien, juleferien uke 51 og  52, vinterferien  uke 8. Påske ferien uke 15 tom mandag 18 april . Det er heller ikke ridning 17 mai og 26 mai. Siste uke før sommerferien er uke 24.

Alle går automatisk videre til neste termin, ved å betale neste termin kr 3000,- ved start av ny termin. Ønsker man å avslutte etter en termin sender man mail til : post@stallbergan.no – før det er de 2 siste gangene av terminen.

OPPMØTE OG RIDETIMEN :

En ridetime varer i 45 min, dette inkluderer stilling av stigbøyler, oppsitting, ned og oppskritting av hesten. Det er satt av 50 minutter mellom hver ridetime, da 5 minutter går bort på timeskifte, bytte av ryttere, utstyr etc.

Det er ikke tillatt å komme inn i på ridebanen når ridetimen er startet, det forstyrrer både hester og ryttere. Er du forsinket går du dessverre glipp av ridetimen. Vær vennlig og respekter dette. Ridekurset er bindende, velger man å avslutte før avsluttet kurs får man ikke kursavgiften tilbake. Kurset er personlig og kan ikke overdras til andre.

Elevene møter opp i skolestallen i det lille ridehuset, eller utenfor ridebanen dersom hesten allerede er på time. Det er lurt å være klar ca. 15 minutter før timen starter.

Hestene er børstet og har fått lagt på sal, men elevene må selv legge på hodelaget. Rideskole stallen er det bygget som ligger lengst inn på området. Gå inn fra parkeringsplassen, følg vegen rett frem forbi det store ridehuset og inngangen til stallen ligger ved kortsiden.

Hestepasserne i  skole stallen vil være behjelpelig ved oppsaling og det du måtte lure på.

Av hensyn til hestenes trivsel og deres egen sikkerhet, skal det kun være en person inne hos hestene av gangen. Assistentene og hjelperne er til stede i stallen og hjelper gjerne til om nødvendig. Instruktørene skal ikke forstyrres så lenge de underviser, spør assistentene om det er noe dere lurer på.

For de som skal gå sprangkurs må elevene være med å bygge opp og ned hindrene.

Nedre aldersgrense for å starte på ridekurs er 6 år. Dvs barnet må være fylt 6 år for å starte på ridekurs.

BETALING.

All betaling av ridekurs og timer gjøres via VIPPS til Stall Bergan Ride nr 575174- vi tar ikke i mot kontanter – husk å merke innbetaling med elevens navn, kursdag og time så vi får registrert betalingen riktig. Kvittering må alltid fremvises før timen.

FRAVÆR.

Ubenyttede timer regnes som tapt. Man kan ikke ta igjen tapte timer ved fravær, dette er av hensyn til hestene som må gå jevnt.  Kun ved fremvisning av legeerklæring kan disse bli erstattet etter avtale, da tar du kontakt med Kristin på kontoret : post@stallbergan.no

Det er fint om du sender en sms til din rideinstruktør viss du ikke kommer, så slipper hesten din å stå oppsalet i boksen hele timen . Stefan nr ; 991 59 502, Monika ; 480 92 393, Hanna 979 70 318,

HUNDER.

Det er ikke tillatt å ta med egne hunder til rideskolen pga sikkerheten til våre hester og elever.

Bekledning:

Hos oss må alle bruke sikkerhetshjelm. Rideskolen låner ut hjelmer. Riktig skotøy er viktig .Ridning i jogge sko og små sko er ikke tillatt .  Skotøyet må ha liten hæl, og ikke være for bred slik at det setter seg fast i stigbøylene.  Bruk en tettsittende bukse (ikke for glatt, men helst uten store sømmer).

Alle klær skal sitte tett, ikke åpen jakke eller løst skjerf som kan henge seg fast. For sikkerhets skyld: Bruk hansker og ha langt hår i en flette eller hestehale.

Vi har  noen sikkerhets vester til utlån. Dette er påbudt for alle på sprangkurs, knøtte kurs og for alle under 14 år.

Andre praktiske opplysninger:

Rideskolestallen er stengt før kl 15.00. Vi ber om at alle respekterer dette slik at hestene får tilstrekkelig ro i middagsforingen.

Vektgrense:

Vi har en vektgrense på 83 kg i hesterideskolen. Dette av hensyn til hestene som går i snitt 3 ridetimer om dagen. Vi har ikke de største hestene i vår rideskole så med hensyn til hestene våre må vi være strenge på å overholde denne vekt grensen.

Forsikring:

Vi oppfordrer sterkt alle som rir i vår rideskole til å ha egen ulykkesforsikring som dekker død og invaliditet.

Rideskolen har ansvar forsikring .

Som i all idrett kan ulykker inntreffe. Det er dyr vi har med å gjøre, og uhell kan dessverre skje. Vi oppfordrer derfor alle til å ordne egen forsikring.

All ridning skjer på egen risiko. Ridning er en risiko sport og alle som rir må bekrefte at de er informert om dette for å få ri på vår rideskole. Nye elever MÅ derfor fylle ut påmeldingsskjemaet på web siden vår.

Foreldre har ansvaret for at barn- opptil 18 år- følger opp våre sikkerhets rutiner under ridning og i kontakt med hestene.

Da gjenstår det bare å ønske hjertelig velkommen til ridekurs!

Ved spørsmål ring 97 11 38 34 Kristin på kontoret, Stefan instruktør ; 991 59 502 ,  eller send e-post: post@stallbergan.no