Familien Endresen

Stall Bergan er et familie firma som består av Kristin og Stein, Benedikte og Siri.

Stein Endresen

Stein er født og oppvokst på Nesodden. Han driver Stall Bergan Ride- og Treningssenter sammen med sin kone Kristin Endresen. Stein har bygget opp Stall Bergan til å bli et velrenommert ridesenter som har utdannet mange gode ryttere og hester de siste årene. Stein har i en årrekke vært en av Norges mest framgangsrike sprangryttere, og kan vise til mange nasjonale og internasjonale plasseringer i sprang. Stein har også en egen avdeling for kjøp og salg av hester, og har det overordnede ansvaret for den daglige driften av ridesenteret. Stein har diplomtrenerutdannelse.

Stein er en av Norges fremste sprangryttere, og har tilhørt det norske landslaget i sprangridning de siste 30 årene. Han har vært langslagstrener for ponnirytterne med stor suksess. Stein er utdannet diplomtrener, og er Trener 3. Stein har vært Norgesmester 4 ganger, i 1987 (med High and dry), 1993 (med Brokers Delight) , 1997 (med Zippo) og 2007 med Hoyo. Har forøvrig over 30 medaljer fra deltagelse i NM (sølv/bronse plasseringer). Han har også deltatt i VM i 1994 og i EM i 2001 og 2007 og OL i 2008, Hong Kong.

Stein har blitt plassert i og vunnet flere internasjonale Grand Prix klasser og nasjonshoppninger. Deltok i VM i Haag, Nederland 1994 med Brokers Delight. Deltok i EM i Arnhem 2001 med Enorm. Han ble nr 18 inv i EM 2007 med Le Beau og var med på laget som ble nr 6 og kvalifiserte til OL. Deltok i OL 2008, Hong Kong og ble nr 15 inv.

Trener nå noen av Norges mest fremgangsrike ryttere. Har utdannet og ridd fram flere unghester fra 3 års alder, som i dag konkurrerer på internasjonalt nivå.

Kristin Endresen

Kristin er født og oppvokst i Tromsø . Etter endt skolegang flyttet hun sørover med sine 2 hester og startet å jobbe på Stall GS I 1991. Hun startet på Trinn 1 på ridelærerutdannelsen våren 1992 og fullførte Trinn 3 høsten 1997. I praksis periodene på  Starum  jobbet Kristin  bla hos Paul Schockemohle i Tyskland, Holsteinerforbundet og red dressur for Engelske Paul Fielder. Etter endt utdannelse på Starum i 97  jobbet Kristin sammen med Stein både som hestepasser og instruktør. De giftet seg  i Roma i år 2000. De har ett barn sammen, Siri, som ble født da de var på ridestevne i Belgia i april 2006.
Kristin underviser  i sprang og dressur, samt at hun arrangerer forskjellige weekendkurs og treningsleire sammen med Stein. Kristin har konkurrert opp til 1.40 m klasser både nasjonalt og internasjonalt. De senere årene har hun lagt konkurranse ridningen på hylla og prioriterer å reise med Siri og følge opp hennes ridning og satsning.
Kristin har det daglige ansvaret for den administrative driften av ridesenteret. Hun ordner faktureringer, svarer på mail og har oversikten over det meste. Hun setter opp kurser, og har i det hele tatt overblikk over det meste som skjer på Stall Bergan. Kristin er den du tar kontakt med om du har spørsmål.

Benedikte

Benedikte er Steins datter. Hun er 28 år og har ridd siden hun var 3 år. Hun har vært med på det meste som går og være med på bla har hun; Deltatt i Nordisk Mesterskap for ponni, Vært Norges Mester for Junior, Fått bronse i EM for junior laghopping, Fått sølv i EM 2014 for Young rider lag og blitt nr 4 individuelt. I tillegg så har hun vunnet en rekke Cuper, medaljer og tatt mange premier internasjonalt. Benedikte avsluttet i 2013 Toppidretts linjen på Sandefjord Videregående skole. Så jobbet hun ett halvt år for Stall Bockmann i Tyskland. Nå leier og driver Benedikte sin egen stall i Belgia i byen Bree. Hun har hester i ridning og for salg. Flere Norske ryttere har sin treningsbase hos Benedikte samtidig som de reiser rundt på stevner i Europa. Vi samarbeider med Benedikte med kjøp og salg av hester da hun har mye kontakter og stort utvalg av hester i omløp i Belgia.

Siri Endresen

Siri er 16 år og har startet sin rytter karriere på ponnien Cimico. Med Cimico debuterte hun i Kingslan Cup og vant Avanti Cavalli Cupen i 2016.   Etter hvert har det blitt nye og større ponnier og nå rir hun også hest. Siri har deltatt på Oslo Horse Show, AEG og Baltic Cup- og ble sommeren 2017 Landsmester for Kat 1 ponni, 11 år gammel. Hun ble også sammenlagt vinner av Spillers cupen 2017 med ponnien Laika. I 2018 ble hun Landsmester med kat 1 ponnien Springhill Clover .

Siri ble Nordisk mester for Children både lag og individuelt 2019, deltok i EM i Nederland med hesten Comic juli 2019, og ble Norgesmester for Children 2019. Siri deltok i 2022 i Nordisk og EM med en sølvmedalje lag. Hun deltok også på det norske juniorlaget i EM i Olivanova i Spania med hesten Quapo.