Sprang – Kurs for de som har fullført øved + med hovedfokus på sprangridning.

På dette kurset jobber vi med sprangteknikk, sprangrettet bakkearbeid, bommer og hinder. Vi trener på rytme i galoppen, lærer oss å kjenne at hesten er fremfor oss til hinder, jobber med kontroll og anridning til hinder Vi jobber med at rytteren evner å øke og minske tempo uten at hesten mister sin energi, selvbalanse, bæring og aktivitet. Det ris hinder fra 40 – 100 cm. Dette er kurset for deg som er på øvet nivå, kan ri alle skole hestene våre i kort og øket galopp, liker utfordringer og har en sterk og balansert sits.

Sprang kursene er delt opp i flere nivåer med sprang start som første kurs.

Sprang start 1-4;

mye fokus på sits og basic øvelser, bommer , kavaletter og små hinder.

Sprang lett øved  1 – 2 – 3:

Vi trener på rytme i galoppen, lærer oss å kjenne at hesten er fremfor oss til hinder, jobber med kontroll og anridning til hinder.

Sprang øved 1 – 2 – 3:

Mye fokus på sits trening, rytter følelse og evnen til å ri hesten i riktig rytme opp til hinder. Trening på ulike linjer mellom hinderne, bane hoppinger.

Sprang viderekommende :

Trening på å ri hesten i jevn rytme, komme på en riktig distanse , kunne variere galopp sprangene på linjer, mestrer å få en usikker hest over en bane.

Kurset koster kr 4500-. Kurset er på 10 timer.

Sprang kursene er litt dyrere enn de andre kursene, da vi har maks 6 elever på disse timene.

Kurset betales når man melder seg på via vår booking side. Kvittering vises på første time.

Ridekurset er bindende og man får ikke refundert timer man ikke benytter eller om man velger å avslutte kurset før det er ferdig.